Кандидатът за кмет на Тракия от „Коалиция за България“ Анелия Кирова: Ще работя с хората и за хората

Окт 04, 2023 Новини Избори 0 446

04.10.2023 г.

Детски ясли и градини за всяко дете, стоп на презастрояването на района и  многоетажни паркинги за справяне с проблема с паркирането – тези свои приоритети очерта кандидатът за кмет на „Тракия“ от „Коалиция за България“ Анелия Кирова, по време на старта на кампанията си. Откриването на предизборната надпревара за най-младия пловдивски район се състоя пред входа на клуба на БСП, който се намира в бл.16, в квартала. Анелия Кирова е уважаван педагог във втория по големина град у нас. Тя е дългогодишен директор на СУ “Гео Милев” в Пловдив и е добре позната не само на социалистите под тепетата, тъй като е била общински съветник в групата на БСП в мандата 2003-2007 г.

На срещата ѝ с тракийци присъстваха още: депутатът от 16 МИР от „Коалиция за България“ и председател на ГС на БСП Иван Петков, кандидатът за кмет на община Пловдив от социалистите арх. Костадин Палазов, кандидатите за районни кметове на „Централен“ Минка Сърнешка и „Западен“ адв. Наум Китанов, водачът на листата на БСП инж. Калин Милчев и кандидати за общински съветници. Всички те декларираха една обща цел - смяна на порочния модел „ГЕРБ“, който управлява повече от 12 години с корупционни практики града и района.

„Ще работя район „Тракия“ да бъде уютно, чисто и красиво място за живеене в хармония с природата“, увери Анелия Кирова и допълни, че нейна основна задача е да спре презастрояването в района, за да не се превържа хубавия квартал в бетонно гето.
„Презастрояването доведе до проблеми с паркирането. Ще работя този наболял проблем да се реши в полза на всички засегнати граждани с изграждането на многоетажни паркинги на подходящи места.“

Удобен и редовен градски транспорт до всеки район на града; Стриктно планиране на ремонтите, за да няма затворени и разкопани улици; Повече спортни площадки и паркове в междублоковите пространства; Осигуряване на денонощна медицинска помощ за всеки гражданин на района и безплатни профилактични прегледи при специалисти поне веднъж в годината, са  част от другите приоритети в управленската програма на кандидата за районен кмет Анелия Кирова.

„На жителите на район „Тракия“ им трябва човек, който да мисли за изграждане на детски градини и ясли, а не да застроява поредните зелени площи. Ако са налага да се теглят кредити, то те да са за социални ангажименти, а не за нереализирани проекти, които да пълнят джобовете на управляващите. Под нейно ръководство новата сграда на Математическата гимназия няма да е поредното неизпълнено обещание“, каза лидерът на БСП в Пловдив Иван Петков.
 
Кандидатът за кмет на града арх. Костадин Палазов напомни, че най-младият район е изграден във време, когато властимащите са мислили за народа, а днес е наложително да се подреди паркирането в него и да не се позволява да се застроява, защото хората в „Тракия“ все още не усещат задръстванията, както в другите райони, но проблемите в паркирането се виждат и сега, и ще стават още по-осезаеми. Затова трябва да се подкрепи достоен кандидат като Анелия Кирова, каза арх. Палазов.
 
Ердуан Файтин – кандидат за общински съветник от листата на социалистите, който живее в „Тракия“ - коментира, че кварталът е част от Пловдив и развитието на града следва да бъде развитие и на този район.
„В лицето на Анелия Кирова тракийци имат потенциален кмет, който е комуникативен, мислещ и способен да управлява разумно“, категоричен е Файтин.
 
На събитието присъстваха множество симпатизанти, които изразиха своята подкрепа и вяра в много доброто представяне на кандидатите на БСП. „Ние заставаме пред вас с чисто лице. Казваме „не“ на корупционните практики и разчитаме, че с вашата подкрепа ще се поздравим с победа на 29 октомври, с бюлетина №1 защото район „Тракия“ заслужава ПОВЕЧЕ", заключи Анелия Кирова.