Владимир Александров, БСП: Имаме реални шансове да сменим статуквото в Етрополе

Окт 04, 2023 БУРГАС Новини Избори 0 442

Ще изградя пречиствателна станция, която ще е пионер не само за Етрополе, но и за България, обеща кандидатът на БСП за кмет на общината

„Имаме реалните шансове да сменим статуквото в Етрополе и хората да не получат още от същото. Аз лично съм разочарован от политиките на местната управа през последните 3 години.” Това заяви кандидатът за кмет на Етрополе от БСП Владимир Александров в ефира на bTV.

Той определи като един от големите проблеми непрозрачното управление на общината, като цитира статистика, според която рейтингът на достъп до информация на Етрополе е 37%, а на съседните Правец и Панагюрище – съответно 64% и 73%.

„Ако бъда избран за кмет на Етрополе, ще променя тази статистика. Това може да стане, когато имаме една прозрачна община и едни работещи отдели, които публикуват това, което всеки от тях прави. Ще направя ревизия на общината, на болницата и на спортното дружество, защото хората трябва да знаят за какво се харчат техните пари. Дори на мен, като общински съветник, ми е отказван достъп до пълната информация”, каза Александров.

Кандидатът за кмет показа в ефир нагледен пример за управлението на общината - две снимки, на които се виждат входни табели на общини през нощта – едната на Правец, която е осветена, и една тъмна – на Етрополе.

„Лично съм сигнализирал да осветят табелата, но нямаше никаква реакция от страна на общината. Затъмнението не е само визуално, то е в почти всички сфери. През последната година общината се управлява през социалните мрежи, но тя не решава поставените от гражданите проблеми, а само им лайква постовете. Това е недопустимо”, коментира Владимир Александров.

Той обърна внимание и на друг проблем: „Ако, когато си подготвях програмата и пишех, че искам да развия нови работни места, към днешна дата говорим за задържане на работни места. Защо казвам това – липсва комуникация между общинската управа и представителите на средния бизнес и те са готови да изнесат производството си в съседна община. Аз искам да ги задържа в Етрополе.”

Александров си постави и още една задача – да подобри общинското здравеопазване.

„Лично се ангажирам с привличането на средства за изграждането на пречиствателна станция, за да могат етрополци да пият чиста вода. С години този проблем не е решен. За изграждането ѝ трябват между 8 и 10 млн. лв. Тя ще е пионер не само за Етрополе, но и за България. Подобна пречиствателна станция има в Швеция”, каза още кандидатът на БСП за кмет на Етрополе Владимир Александров.