"С Русе в сърцата!“ и концерт Пенчо Милков откри предизборната си кампания за втори мандат

Сеп 30, 2023 Новини БСП 0 658

30.09.2023

Хиляди русенци се стекоха на пл. „Свобода“ за концерта с любими поп и рок групи, който постави началото на кампанията за местните избори на обединените леви сили в Русе и кандидата за кмет на общината Пенчо Милков.  Представителите на местната коалиция и много граждани дойдоха на събитието в петък вечерта, за да покажат подкрепата си към настоящия кмет.

„Както преди четири години, така и днес, все така мотивиран и развълнуван заставам очи в очи пред вас. За да ви потвърдя думите си, че с почтено управление, ясни правила и ясна кауза Русе се превръща в северната столица на България. Моделът вече го имаме и той е успешен. Борихме се стъпка по стъпка и с Русе в сърцата“, заяви Пенчо Милков.

Преди дни местната коалиция, включваща „БСП за България“, КП „Левицата!“, ПП „Политическо движение Социалдемократи“, КП „Алтернативата на Гражданите“, ПП „МИР“, регистрира своя общ кандидат. На откриването бе представена и листата от кандидати за общински съветници. В нея влизат утвърдени професионалисти в различни области и общественици - инженери, финансисти, спортисти, хора на науката и културата, доказали, че Русе е кауза за тях. В изборната кампания за по-малките населени места от община Русе ще влязат осем личности, съответно за селата Николово, Сандрово, Хотанца, Червена вода, Ново село, Тетово, Долно Абланово и Просена.

 Кампанията ще премине под наслов „С Русе в сърцата!“, а коалицията влиза в надпреварата под номер 69 в интегралната бюлетина.