Борислав Гуцанов: Внасяме комисия в Парламента да провери манипулиран ли е машинния вот

20.09.2023

“Няма по-важна точка от тази, свързана с националната сигурност на страната ни. Защото, ако наистина изборите са манипулирани, фалшифицирани така, както излизат вече не един или два записа в интернет пространството – това е пряко свързано с националната сигурност. Неслучайно, и във Франция, и в Германия машините са премахнати и отново е преминато към традиционния начин на гласуване – именно поради доклади на техните служби за сигурност.” Това заяви от парламентарната трибуна днес народният представител от „БСП за България“ Борислав Гуцанов.

Той бе категоричен, че социалистите ще разчитат на подкрепа от останалите партии за създаването на въпросната комисия, за да стане пределно ясно на всички български граждани какво се е случило с последните избори. „И ако наистина има подобни манипулации както изглежда – то, те да бъдат изправени, така че следващите избори да бъдат проведени честно и почтено. Това е пряко свързано с националната сигурност и няма нещо, което да е в по-пряка зависимост. Подкрепете ни да се създаде тази комисия и да се изчистят всички приказки, които бяха от страна на колеги от ПП-ДБ, че ще ни дадат кодовете“, добави народният представител от БСП.

В заключение Борислав Гуцанов призова да се сложи точка на въпроса и всички да са наясно какво се е случило. „Но, най-важното всичко оттук нататък да бъде честно и почтено по време на провеждане на избори“, завърши социалистът.