Корнелия Нинова: Демографската криза ни е абсолютен приоритет

Най-мащабната социална програма в новата история беше на БСП в кабинета на Кирил Петков, обърна се Корнелия Нинова към ПП

„ Абсолютно дежа вю, сигурно поне за 10-ти път: преливане от пусто в празно, думи върху думи, „БСП са популисти”, „социалната политика съсипва държавата и икономиката”, едно и също. Затова да говорим със свършена работа и с факти: На този объркан младеж от ПП – Искрен Митев ще обърна внимание, че е забравил какво направи нашето общо правителство. Вместо да ме питаш мен, смятайки така, че ще уязвиш БСП, излез тук и защити най-добрата социална политика, правена от правителството на Кирил Петков, защото в него участваше БСП. Това заяви лидерът на БСП Колнелия Нинова днес от парламентарната трибуна

„Питам ви, уважаеми Мартин Димитров и Искрен Митев, - как може едновременно в най-голямата криза в смета – следковидна, военна, икономическа и енергийна едновременно, да си на първо място по индустриално производство в Европа, каквото направихме ние - правителството на Кирил Петков, в което участвахме. Т.е имаше развита икономика”, посочи Нинова и добави: „И в същото време - безплатни детски градини и ясли, благодарение на БСП. Безплатни учебници за деца, благодарение на БСП.  Данъчни облекчения за млади семейства, които имат деца, благодарение на БСП. Социална подкрепа за работещите и работещите бедни с увеличение на ваучерите за храна. Подкрепа на хората с увреждания. 20 млрд. лв. социална политика и реализирана програма”.

„И на това ще кажете популизъм?  И на това ще кажете празни приказки? Не, това е резултат”, категорична бе лидерът на социалистите.

Нинова се обърна към българските граждани по повод предстоящите избори, подчертавайки, че много ще идват при тях. „Ще ви се усмихват, ще ви лъжат, ще ви обещават светло бъдеще. Съдете за  хората по свършеното, а не по обещанието”.

Тя цитира Мартин Димитров, че сме имали по-важни задачи от демографския срив, по-важни задачи  от грижата за  младите хора. „Съдебна реформа – да, много важна задача. И докъде я докарахте, уважаеми упраляващи? До изчистване, до изпиране на Бойко Борисов, която ви беше единствената цел на съдебната реформа. До закриване на „Чекмеджегейт” и „Барселонагейт” – това ви е единствения резултат от съдебната реформа. Има ли някой осъден по високите етажи на властта за корупция? Няма. Има ли придвижено знаково дело напред? Няма Е, това ли ви е съдебната реформа?”, реагира Корнелия Нинова.

Тя се обърна към ДБ, които по думите й живеят, имайки 2 жизненоважни цели, заради които живеят - антимунизмът и съдебната реформа. Антикомунизмът е архаизъм. И сега -  съдебната реформа. Докъде я докарахте? До препирането на Борисов, за което си признавате в онези записи”.

Нинова продължи още по-категорично: „И ще ми кажете, че това е по-важно от спасяването на българския народ от демографската  смърт? И ще ми казвате, че това е по-важно от това да освободим младите хора до 26 години от плащане на данък, за да могат  да си вземат живота в ръце на първото работно място? Е, не е по-важно! Не са по-важни задкулисието, паралелната държава, кражбите и битката ви за постове в момента. Защото, днес сте свели целия политически живот на България до това – кой ще овладее главния секретар на МВР, кой ще овладее службите, кого ще  сложите на ДАНС, как ще си разпределите ръководството на КПКОНПИ. На колко ще го разделите – за да има за всяка част от сглобката ръководен пост в КПКОНПИ. Това ви е смисълът на политическия живот в момента”, посочи лидерът на БСП.

Тя заключи с категоричното изявление: „И ще излизате тук да говорите, че понеже ние се борим от години за демография, за млади хора, за деца – и го доказахме в управлението на Кирил Петков, че можем и работа да вършим, ще ми кажете, че всичко това не струва. Погледнете си редовете - няма нито един от ръководството на ПП-ДБ, Къде е Борисов? В  някоя стаичка или манастир прави поредната сглобка. Е, няма да ви позволим, заради усилията ни, заради това, което сме показали - днес да се нахвърляте така на БСП и да се гаврите с изконни наши ценности, и с истински национални приоритети, които могат да ни обединят – демографската смърт на България и бъдещето на младите хора”.