Корнелия Нинова: Целта ни е да сменим модела на ГЕРБ в местната власт

Сеп 11, 2023 Новини БСП 0 886

Ние останахме единствената партия, която не предаде избирателите си

„За нас местните избори са възможност да стане истинската промяна в България. Защото промяната на върха, в законодателната власт, не стана. Там промяната и статуквото се сляха в безпринципна сглобка за пари и власт и възможността това да бъде променено са местните избори. Затова призоваваме всички български граждани да излязат и да гласуват. Промяната е в техните ръце.” Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред медии.

Представители на партията регистрираха днес коалиция „БСП за България” в ЦИК за предстоящите местни избори, като внесоха 6000 подписа.  

По думите на Нинова, БСП тръгва много сериозно към тези избори, припомняйки, че първа вчера е приела предизборната си платформа и одобрила 138 кандидати за кметове и общински съветници, като предстои следващата седмица да одобри още над 100.

„Нашата позиция остава принципна и последователна. Моделът на ГЕРБ, който управлява 12 години държавата, се премести в местната власт и създаде цели феодални имения в общини, където, чрез страх, натиск, назначения и зависимости, продължава да управлява в най-важната част на управлението на държавата – общините. Целта ни е това да бъде променено и промяната най-накрая да стане, след като избирателите, които я искаха, бяха излъгани след парламентарните избори”, каза още Корнелия Нинова.

Според нея това може да стане чрез гласуване на левите хора и на тези, които одобряват политиките, последвателността и твърдостта на БСП и я оценяват като единствената партия, която не е предадала избирателите си.