Проф. Румен Гечев: Зад завесата на прозрачността – Борисов се занимава с манастирско шушукане

Сеп 03, 2023 Новини БСП в медиите 0 650

Денков и Габриел са заслужили артисти с основна роля в заблуждението на българския народ

“Всички виждат, че БСП е най-отговорната група в парламента. Нашите позиции винаги са принципни и на базата европейския опит. Ние предлагаме решения, които да са от полза за българския народ. Защитавайки социалната сфера, БСП е партия, която работи за подобряване на жизнения стандарт на българина. В тези условия един от основните въпроси е непозволяването на въвличането на България във военни действия в Украйна. Тези две задачи са достатъчни като предизвикателство за нашата работа през предстоящия сезон, който се очертава да бъде доста напреднат по две причини.” Това заяви народният представител от „БСП за България“ проф. Румен Гечев в ефира на БНР.

Той коментира и основните причини, които ще са в окото на политическата буря през настоящия сезон. „Първо, защото опитите за въвличането на България във война се засилват от управляващите в момента. И второ, защото предстои най-важното – да се обсъди и приеме най-важния закон за страната, а именно Бюджет 2024. Правилно беше казано, че г-н Тагарев сякаш прекарва повече време в Украйна, отколкото в българския парламент. Той е един от най-активните министри на отбраната от страните членки на НАТО в Европа, който непрекъснато повтаря, че България ще оказва неограничена помощ на Украйна, независимо от конкретните обстоятелства. Освен това видяхме, че се подготвя формирането и настаняването на нови щабове на НАТО в България“, допълни народният представител от БСП.

По думите му социалистите се отнасят с голямо подозрение към управляващите относно промените в основния закон на България. Той е категоричен, че противоречи на здравия разум правителство с под 20% подкрепа да прави промени в Конституцията. „Така както започнаха промените това политическо квазимодо, ами те последните 2 закона, които приеха за домашното насилие и интимната връзка или НК за масова конфискация на коли по пътищата на България – тези закони бяха разработени за 2 часа, 2 дни по-късно започнаха да ги критикуват и вече се готвят промени номер 384. Тези хора не могат да приемат един смислен закон или да го припишат от Европа. Няма как тези, които правят закони от днес за утре да посягат на българската Конституция, която е основния закон на страната ни“, добави социалистът.

Гечев уточни, че предвижданите от управляващите промени в Конституцията нямат за цел да гарантират социалните права или пък недостъпното за все повече българи здравеопазване. „Да се занимаваме сега в Конституцията само, за да ограничим правата на настоящия президент – това надминава всякакви граници.  Датата 3 март е много важна и няма кой да позволи нейната смяна само, защото някакви случайници на власт и искат да променят, за да изпълняват геополитически поръчки. Националният празник не бива да се пипа и това е мнението на огромна част от българския народ“, каза още той.

„Увеличението на минималната заплата е в резултат на дългогодишно настояване на БСП. Ние предложихме широката европейска практика минималната заплата е 50% от средната работна. Тези увеличения са недостатъчни заради високата инфлация. Фактически покупателната способност на хората намалява. Относно образованието има парадокси в българските учебници и опити да се изпълняват политически поръчки на фондации като Сорос и други – да се изхвърли буквално българщината, българската класика от учебниците на нашите деца. Това е нещо, с което БСП няма да се съгласи и то е по-важно от това дали заплатата е 1300 или 1350 лева.“, коментира проф. Гечев.

По думите му данни от официалните ни институции като тази по финансова инспекция показват, че 700 милиона лева са били откраднати от организирана престъпна група в лицето на Васил Божков като представител на хазартния бизнес, както и от Министерство на финансите и премиера, в правителството на Борисов. „Никой не е осъден. Арестуваха някой от първите председатели на комисията по хазарта. Няма такава държава 700 милиона да са откраднати от бюджета и без никакви последици. Това са заслужили артисти. Сега друга агенция установява пак 700 млн. откраднати от пътищата и пак никакви последици. Тук е налице една безнаказана организирана престъпна група, която граби България вече повече от 12 години. Престъпно безсилие на цялата съдебна система, която позволява пред очите на хората да се крадат милиарди и да ни занимават с манастирски шушукания – вместо тези хора отдавна да са в затвора“, добави той.

„Правителството нищо конкретно не предлага освен увеличение на износа на оръжия за Украйна или кадрови чистки преди изборите. Да се хващат да работят за българския народ, а не да вдигат пушилки и да срещи по някакви манастири. Потресен съм от начина, по който част от медиите отразяват тази логистика, защото това надминава здравия разум. Защото какво значи логистика – че някой е осигурил колата да закара г-н Борисов и г-н Петков до манастир в Самоков, вместо да отидат в драгалевския или в сладкарница Победа? Целият народ се занимава с някаква логистика. Тук няма логистика, а двама заслужили артисти г-н Денков и г-жа Габриел. Те се явяват пред медиите, а има едно манастирско шушукане, което се води между Борисов, г-н Петков и Василев. Тук става дума за изключителна наглост в заблуждението на българския народ, че уж зад някаква прозрачност си върви едно манастирско шушукане“, каза в заключение проф. Румен Гечев.