Иван Ченчев от Литаково: В Европа вече въвеждат това, за което БСП настоява у нас – безплатни лекарства за деца и пенсионери

Сеп 02, 2023 Новини БСП 0 391

02.09.2023 г.

„Преди 3 дни президентът на Полша Анджей Дуда подписа законопроект за разширяване на кръга от хора, имащи право на безплатни лекарства, като включи в него лицата до 18 години и хората над 65 години. Европа вече въвежда това, за което БСП настоява от година като социална мярка. Това показва, че сме прави, отстоявайки позицията, че във времена на кризи – не само у нас, но и в Европа и света, е нужна държавна социална подкрепа”. Това заяви пред медии в ботевградското село Литаково днес зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” и депутат от София област Иван Ченчев.

Той присъства на празника на селото – традиционният събор на Литаково. Иван Ченчев поздрави инициативния кмет Пешо Младенов, възстановил събора в традиционния ден от календара и жителите на Литаково, като подчерта, че днешният ден е поредното доказателство как българското село е един от най-автентичните пазители на националните ценности, традиции и духовност.

БСП продължава последователната си политика в подкрепа на хората, още повече, че така нареченото евроатлантическо мнозинство в парламента се занимава с въпроси, които изобщо не стоят в дневния ред на хората. „Българските граждани, бизнес и икономика имат нужда от подкрепа – управляващите се занимават с оръжия и овладяване на служби. България има нужда от защита на националния си интерес – на километри от нас се води война, ние виждаме единствено някакъв див евроатлантизъм”, коментира Иван Ченчев.

Той добави, че сме свидетели на прецедент, невиждан досега – „управление в абсолютно съглашателство, което обаче нарича това съглашателство некоалиция”.