Архитект ще бъде кандидатът за кмет на социалистите в Пловдив

02.09.2023 г.

Със сто и деветнадесет гласа “за” и един “въздържал се” делегатите на Градската Партийна Конференция на БСП избраха за свой кандидат за кмет на Пловдив арх. Костадин Палазов.

Арх. Палазов е дългогодишен партиен член и познат на социалистите. Другата номинирана Пенка Башлийска си направи отвод и по този начин явно беше избран Костадин Палазов.

В духа на обновяването на лицата на БСП самият кандидат за кмет пожела водач на листата да бъде млад човек, а той да бъде втори. Конференцията прие единодушно начело на листата да застане бившият народен представител и в момента организационен секретар на социалистите под тепетата Калин Милчев.

Определените места за граждански квоти и коалиционни партньори са шесто, петнадесето, двадесет и пето, тридесет и пето и четиридесет и пето.

Бяха утвърдени всички кандидати за кметове за райони на Община Пловдив. За район “Тракия” Анелия Кирова - дългогодишен директор на училище в града, младият юрист Мартин Стойчев ще бъде кандидат на “Северен”, на “Южен” ще е бившият земеделски министър и професор Христо Бозуков, на “Централен” бившата общинска съветничка и главен секретар на Областна управа Минка Сърнешка, друг адвокат ще се бори за кметското кресло в “Западен”, а именно Наум Китанов. За район “Източен” кандидат ще бъде Димитър Джевизов. 

След водача на листата Калин Милчев и кандидатът за кмет Костадин Палазов делегатите на конференцията подредиха следните социалисти: Минка Сърнешка, Илия Гатев, Диана Димитрова, Красимир Карамфилов, Панчо Панчев, Наум Китанов, Илия Биволарски, Александър Константинов, проф. Христо Бозуков и др.

По приетите правила на Националния съвет всички структури по области трябва да приключат своите номинации до 03.09.23 г. (неделя), след което ще бъдат утвърдени на Национален съвет, както е по Устав на БСП.