Иван Ченчев: БСП сме категорични - повече работа за хората, вместо оръжия и български национален интерес, вместо сляп евроатлантизъм

Няма да подкрепим исканите промени - Конституцията не може да бъде за определен човек, тя е за всички българи, заяви народният представител от БСП Мая Димитрова

„БСП ще продължи да отстоява последователно своята политическа доктрина – работа за хората. Реални мерки за социална подкрепа и повишаване на доходите са нужни днес, не решения, с които все повече дрънкат оръжия. Законодателни и държавнически решения, които да отстояват българския национален интерес, вместо сляпо да се следва евроатлантизма”. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Иван Ченчев пред Евронюз днес в първия ден на есенната парламентарна сесия. 

„Управляващите няма как да избягат от това, което правят, както и да се наричат – сглобка или некоалиция”, подчерта социалистът и изрази надежда за повече разум в предстоящата работа на Народното събрание. 

„Нашите приоритети, както и досега, са свързани с хората, с политиката за повишаване на техните доходи, с мерките за ограничаване на инфлацията и растящите цени на стоките”, заяви по Nova news и народният представител от БСП Мая Димитрова. По думите й най-важната задача сега е подготовката за бюджета за 2024 г.

„Не смятаме, че следва да се променя основният закон, само защото един президент, независимо кой е той, е сменил много хора по време на служебното правителство. Конституцията не може да бъде за определен човек - тя е за всички българи”, категорична беше Мая Димитрова в отговора си за предлаганите промени за ограничаване правомощията на президента.