Георги Свиленски: Интимната връзка да бъде между мъж и жена

07.08.2023 г.

"Уважаема г-жо Йорданова, вие продължавате да се самоунижавате като юрист и като бивш министър на правосъдието, и целия ви юридически стаж, който имахте го зачеркнахте. Току що вие изчетохте нов проектозакон и говорите, че това било редакционна поправка с нови параграфи. Отпадна параграф 3-ти, това редакция ли е според вас? По Закона за нормативните документи, по правилника ни - това е редакция? Чисто нов законопроект да го изчетете тука повече отколкото г-н Стоев изчете. Това е на вашата съвест и на съвестта на заместник-председателя, който цял ден унижава българския парламент и българските граждани." Това заяви заместник-председателят на парламентарната група на "БСП за България" Георги Свиленски от парламентарната трибуна по време на извънредно заседание относно промени в Закона за домашно насилие.

Свиленски определи редакционната добавка на ПП-ДБ като изцяло нов законопроект и отправи предложение там, където в законопроекта пише между 2 лица, да се добави мъж и жена. "Между две лица от мъжки и женски пол. Това да е приноса на БСП във вашия законопроект и ще го подкрепим. Хайде да го запишем така, искате ли да пробваме? Да видим колко гласа ще получите подкрепа", категоричен бе социалистът.

"За да стане ясно на българското общество за какво се борите, какви интереси защитавате и, че няма нищо общо със случая в Стара Загора и случаите на домашно насилие и има съвсем друга цел. Но това ще зависи от вашия отговор на моя въпрос", каза в заключение Георги Свиленски.