На Бузлуджа: БСП ще отбележи 132 години с призив за мир

Юли 27, 2023 Новини Избори 0 1438

Социалистите ще посетят и връх Шипка

БСП ще отбележи с призив за мир своя празник - 132 години от организираното социалистическо движение у нас и провеждането на Бузлуджанския учредителен конгрес на БСДП. Традиционно социалистите ще се съберат на знаковата Историческа поляна под връх Бузлуджа на национален събор от 28 до 30 юли.

"Бузлуджа за мир" е мотото на събора тази година, който ще събере членове и симпатизанти на БСП, гости от политически партии и младежки организации, много граждани.

Националният политически митинг е в събота на 29 юли. Предния ден в Стара Загора ще се проведе конференция на тема "Иновации и стартъпи в местната власт", организирана от Младежкото обединение в  БСП. Предвидени са и поредица от срещи и разговори на социалисти от цялата страна.

Фолклорни и самодейни състави от цялата страна ще представят българското песенно богатство в трите дни на националния събор на БСП.

След приключване на националния събор на Бузлуджа, социалистите ще поднесат венци и цветя пред Паметника на свободата на връх Шипка в знак на памет и почит към българските опълченци и воините, отдали живота си за Освобождението на България.