Георги Свиленски: ПП-ДБ не са центристи, а са смачкани в центъра от ГЕРБ и ДПС

26.07.2023

"ПП-ДБ цял ден си нарушават програмата. То не бяха пари за лекарства за деца, то не бяха за втората година детски, майчински, минимална заплата. С всички  тези обещания те влязоха в парламента. За 15 минути бяха в програмата си и след това излязоха. Няма ги. Казаха, че са центристка партия. Само че не са центристка партия, а са в центъра между две партии. Това е, те не са центристка партия. Те са в центъра - смачкани между две партии." Това заяви заместник-председателят на парламентарната група на  „БСП за България“ Георги Свиленски от парламентарната трибуна.

По думите на социалиста ПП-ДБ са лъгали както преди изборите, така и след това и бе категоричен, че на следващите избори всеки ще си получи заслуженото.

"Ние все пак ще ви призовем да подкрепите нашите предложения. Защото и вдовишките пенсии са важни, и преизчисляването на пенсиите. Г-н Арабаджиев беше председател на социалната комисия и знае много добре за какво става въпрос. Срещал се е с всички тези хора. Изживял е техните съдби и искания. И сега му е терсене, че притиснат от ГЕРБ и ДПС, трябва да мяучи по средата и да се чуди как да лавира и да казва, че не е ляво, не е дясно, а са центристка. Никаква центристка, смачкани в центъра - хотдог", заключи Свиленски.