БСП-Добрич тръгва към местните избори със силна листа и амбиции за победа

22.07.2023 г.

С невероятен успех премина конференцията на БСП в Добричка община. На нея присъстваха 143-ма от общо 154 делегати, организационният секретар на БСП - Борислав Гуцанов и народният представител от "БСП за България", избран от Добрич - Мая Димитрова.

По време на конференцият всички присъстващи делегати застанаха зад кандидатурата на Соня Георгиева, която да бъде издигната за втори пореден мандат за кмет на община Добричка. През годините Георгиева се е доказала като успешен кмет, а очакванията на социалистите са тя да спечели още на първи тур.

Конференцията подреди и утвърди и листата с общинските съветници, а в последствие одобри и кандидатите за кметове в малките населени места в областта.

Председател ня БСП в региона - Живко Желев, беше номиниран отново за кмет на село Паскалево -  за седми пореден път. За кмет на село Царевец за 11-ти път беше утвърдена Маргарита Стоянова, която е и най-дългогодишно управлявалият кмет в България.

“Когато БСП има подобна силна и активна организация, тя си поставя високи цели - спечелването на кметските позиции още на първи тур. И откъсването на все повече населени места от феодалния модел, който ГЕРБ и ДПС налагат в цялата страна”, заяви Борислав Гуцанов пред препълнената зала. Той допълни, че мисията на социалистите е да предпазят страната от въвличане във военен конфликт, което на практика се случва при четворната коалиция на ГЕРБ, ПП - ДБ и ДПС: "Те на всичкото отгоре, извършват национално предателство, разпродавайки и раздавайки имуществото на армията ни, за да подпомогнат Украйна", каза още Гуцанов.

Организационният секретар на БСП отправи призив към всички социалисти следващата седмица да се присъединят към традиционния събор на Бузлуджа, който тази година ще се проведе на 29 юли под мотото "Бузлуджа за мир": "Освен че ще отпразнуваме 132-та годишнина на нашата партия, ще дадем старт и на кампанията за местните избори на БСП. Кампания, в която ще се борим за победа!", заяви социалистът.