Гуцанов към управляващите: Под маската на евроатлантизма продадохте България

21.07.2023 г.

„Такава арогантност, некомпетентност, родоотстъпничество и национално предателство, както през последните две седмици, не съм виждал. Какво направихте, уважаеми демократи - коалиция на омертата и на войната. Всичко, съградено в България, успяхте да го разпродадете за две седмици, не ви ли е срам?“ Това заяви от парламентарната трибуна народният представител от „БСП за България“ Борислав Гуцанов по време на дебата за изпращане на нова военна помощ за Украйна.

„Такова национално предателство е извършил и Богдан Филов в тази зала на 14 декември 1941 година. Със същия ентусиазъм тогава са ставали на крака и са пляскали, както и вие днес“, обърна се той към управляващото мнозинство.

И попита: „Кой унищожи българската армия? От 2400 танка са останали 10% в момента. Кой унищожи 12-те ни дивизиона? Кой унищожи подводния флот, ракетни установки, балистични ракети?  Останало е смешно въоръжение заради такива като вас, които се смеят и дори не знаят какво дават и продават. Министърът на войната не смее да дойде тук.“

„Трябва да спрем този конфликт, а не да наливаме масло в огъня, давайки оръжия. Под маската на евроатлантизма вие наистина продадохте България и за 34 години само грабите“, каза още Борислав Гуцанов.