ГЕРБ избра изпълнители, а не държавници

Сеп 04, 2011 Новини БСП 0 1016

ГЕРБ избраха послушни изпълнители, а не държавници, коментира за Bnews лидерът на БСП  Сергей Станишев, веднага след като бяха официално обявени кандидатурите на Росен Плевнелиев и Маргарита Попова

ГЕРБ избраха послушни изпълнители, а не държавници, коментира за Bnews лидерът на БСП  Сергей Станишев, веднага след като бяха официално обявени кандидатурите на Росен Плевнелиев и Маргарита Попова. Според Станишев е хубаво, че макар и с голямо закъснение, бе обявена кандидатурата на Плевнелиев. „Кандидатура предизвестена, като се има предвид скъпия пиар, който си правеше Росен Плевнелиев за сметка на гражданите", допълни лидерът на БСП. По думите му и двамата номинирани не са показали самостоятелна визия и мнения досега.

Станишев изтъкна, че би желал по време на предизборния дебат между Калфин и Плевнелиев те да сблъскат визии за инфраструктурата, икономиката и преките правомощия на държавния глава. „Надявам се Росен Плевнелиев да спази обещанието си за прозрачност и да влезе в пряк дебат с кандидата на левицата Ивайло Калфин, а не само да се крие зад предизборния си клип", коментира още лидерът на БСП. Той разкритикува номинирания за президент от управляващите, че в първото си слово не е казал нито дума на социална тематика, в това число по проблемите на здравеопазването и образованието. По адрес на издигнатата за вицепрезидент Маргарита Попова Станишев каза: „Тя за две години не намери сили да се противопостави на полицейския произвол, тоталното подслушване и подчинение на съдебната система на изпълнителната власт". Според лидера на БСП, Попова не е постигнала реформирането на съдебната ни система, което личи и в докладите на Брюксел. „Изглежда, че това е наградата на Маргарита Попова да я направят вице", коментира Станишев.