Деян Дечев: Когато БСП участваше в управлението, реализирахме социална програма в размер на 20 млрд. лв.

Юли 14, 2023 Новини БСП в медиите 0 395

14.07.2023 г.

“Самият факт, че доскоро финансовият министър критикуваше кандидатурата на Димитър Радев, загатва за разговори на едно друго ниво, които остават тайна за широката общественост. Това е достатъчен аргумент за БСП да не го подкрепим.” Това заяви народният представител от „БСП за България” Деян Дечев в ефира на NOVA News.

“БСП говори за паралелната държава от поне 7 години. Вчерашният сценарии с комисиите също беше част от това. Най-малкото - можеше да обявят на другите парламентарни групи, че са си разпределили порциите. В кабинета “Петков”, позициите в комисиите бяха разпределени из всички парламентарни групи, а сега нямаше никакъв диалог”, каза социалистът. 

По думите му се разбира, че в момента БСП са фокусирани върху бюджета. Те предлагат силен социален пакет, който ще бъде предложен между първо и второ четене, с мерки характерни за БСП. 

Дечев разкри, че някои от нещата, които социалистите предлагат са безплатни лекарства за деца до 14 г., увеличение на майчинството за втората година в размер на минималната работна заплата, преизчисляване на пенсиите, увеличение на детските надбавки, увеличение на заплатите на държавните служители. 

“За пореден ден пред парламента има протести, които са против този бюджет. Ние разговаряхме с КНСБ. Ние сме сред хората, затова БСП предлага мерки, които отговарят на потребността на хората”, добави той. 

“По думите на Асен Василев, капиталовите разходи няма да бъдат изпълнени, затова ние предлагаме средствата да дойдат от там. Когато БСП участваше в управлението, реализирахме социална програма в размер на 20 млрд. лв. при бюджет с подобни характеристики. ПП бързо забравиха за своите моментни увеличения. Всичко е въпрос на политическа воля”, заяви за финал Деян Дечев.