По инициатива на Иван Ченчев: В Народното събрание показаха детски еко-рисунки и отличиха директори в кампанията “Децата на България и бъдещето на планетата”

28.06.2023 г.

Зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ и председателстващ Комисията по културата и медиите Иван Ченчев инициира в Народното събрание провеждането на традиционната детска еко-изложба като част от националната кампания на АФА-България.

“За мен е изключително удоволствие да инициирам в Народното събрание представянето на една прекрасна изложба, превърнала се в традиция и показвана в три издания на парламента досега - „Децата на България за бъдещето на Планетата“, посочи Иван Ченчев.

​Народното събрание днес отвори врати за четвъртото издание на Националните детски номинации “Най-големият малък приятел на животните и природата”. В 4-то издание участват със свои еко-рисунки малки художници от детски градини и училища от: Асеновград, Банско, Белово, Благоевград, Бургас, Бусманци, Враца, Велико Търново, Габрово, Добрич, Дупница, Коларово, Костинброд, Кричим, Кюстендил, Пазарджик, Перник, Петрич, Плевен, Пловдив, Сандански, Септември, Сливница, Сопот, София, Стара Загора, Трявна, Угърчин, Хрищени.

“Обръщам се с уважение не само към децата, но и към директорите, включили се най-активно в кампанията. Тях отличихме със заслужени грамоти. Защото това е кампания, която възпитава. Заедно можем да съхраним природата - така, както заедно символично поставихме цветни отпечатъци от дланите си на короната на “Дървото на хармонията”, заяви Иван Ченчев.