Страхил Ангелов: Защо 4-годишни деца трябва да бъдат въвличани в агресивна джендър пропаганда?

Юни 24, 2023 Новини БСП в медиите 0 384

24.06.2023 г.

Пътят е референдум, заяви в дебат по Нова нюз журналистът, член на Инициативния комитет срещу опасното навлизане на джендър идеологията в българските училища и детски градини

„Аз не съм против вашата сексуална ориентация – това си е ваш избор. Но съм против да го налагате агресивно и натрапчиво върху децата ми. Крехка е детската психика, за да си позволите да пропагандирате и налагате каквото и да било в ранна детска възраст“. Това заяви журналистът Страхил Ангелов в предаването „Челюсти“ по Нова по време на дебат за провелия се в София прайд.

„Вие си търсете правата, макар че не виждам те да са нарушени. Но защо организирате мини-прайд с детска сцена? За да доведете там 4-годишно дете, което да пита: Защо този чичко е със сутиен? Това ли е естественото? Защо деца трябва да бъдат въвличани в това“, реагира остро Страхил Ангелов.

Той даде още един фрапиращ пример, предизвикал сериозно притеснение и реакция сред родителските организации – прожектирането на филм, чието съдържание пропагандира любов между 13-годишни момчета.

„.Пътят е референдум – за да стане категорично ясно каква е обществената подкрепа“, заяви Страхил Ангелов.

Журналистът е член на Инициативния комитет от обществени авторитети у нас, обединили се след инициативата на БСП около националната кауза за провеждане на допитване до българския народ джендър идеологията да не влезе в образователната система и да застраши българските деца. Знакови лица като легендите на българската художествена гимнастика Нешка Робева и на футбола Емил Костадинов, адв. Владимир Шейтанов и екип от изтъкнати юристи, Влади Въргала, писатели, издатели журналисти, именити спортисти, водещи представители на родителските организации у нас се включиха в Инициативния комитет.

Подкрепата за провеждането на референдум нараства и получава все по-сериозно одобрение сред българските родители и семейства.