На ГЕРБ трябва да се сложи спирачка

Авг 29, 2011 Новини БСП 0 1336

На ГЕРБ трябва да се сложи спирачка

На ГЕРБ трябва да се сложи спирачка. Държава не се управлява с арогантност, наглост, агресия и разделение на хората. Това заяви евродепутатът Ивайло Калфин на среща с представители на Българския антифашистки съюз. Евродепутатът изрази своята увереност, че страната ни има друг път, който не е път на агресията, конфронтацията и едноличната власт. Калфин изтъкна, че България има нужда от национални цели и национално съгласие по тях, така че гражданите да застанат заедно и да придвижат България напред. Доходи, работни места, здравеопазване, образование, развитие на бизнеса - по тези въпроси според евродепутата трябва да се начертае по- дългосрочна визия и да бъде ясно накъде върви страната.   

„Трябва да си много нагъл човек, за да кажеш, че строиш България", коментира Калфин по отношение на мотото на ГЕРБ за предстоящите избори. По думите му само хора, които отдавна не са били в страната, могат да обясняват, че „тези били строителите на България". „За да обясняваш, че държавата цъфти, трябва много да подценяваш тези срещу себе си", добави евродепутатът. Той предложи управляващите да обяснят какво строят на хората, които живеят в отдалечените райони в страната, на хората, които за две години са останали без работа, без достъп до здравеопазване и образование. Евродепутатът напомни още, че от около 120 обекта, които управляващите от ГЕРБ са открили, едва 7 са стартирани и финансирани по тяхно време. Според Калфин вместо управление на държавата, сме свидетели на търсене на оправдания и бягство от отговорност. По думите му преди две години нямаше да има толкова желаещи да гласуват за ГЕРБ, ако беше ясно, че ще се увеличат  безработицата и инфлацията, ще фалират фирми, ще се закриват лечебни заведения, а инвеститори ще си тръгват от страната.

„Днес България най- много се нуждае от президент-държавник, който има визия за бъдещето и може да работи с различните институции и партии в името на развитието на страната. Убеден съм, че такава визия има само Ивайло Калфин", категоричен беше председателят на НС на БСП Сергей Станишев. Той изтъкна, че Ивайло Калфин е най- правилният избор и най- много отговаря на нуждите на страната и на хората.

Станишев заяви, че от резултата на изборите тази есен зависи бъдещето на България. По думите му ще стане ясно дали ще се сложи спирачка на безобразията, които се вършат от ГЕРБ. По тази причина Станишев изтъкна, че каузата на Ивайло Калфин не е само негова лична или на БСП, а е национална кауза.

„Най- голямото престъпление на правителството на Бойко Борисов е разбиването на държавността", каза още лидерът на БСП. По думите му с арогантното си поведение ГЕРБ затрива държавността, игнорират се, потискат се и се осмиват парламентът, съдебната и местната власт, както и всеки, който има различно от управляващите мнение.

Представителите на БАС изразиха категоричната си подкрепа за Ивайло Калфин. Посрещайки го с пита, те му пожелаха успех и изразиха увереност, че достойно ще представлява България. Сред присъстващите беше учителката по история на Калфин от гимназията. „Употреби всичката енергия, знания и опит и бъди държавник", обърна се тя към него. За да подкрепи сина си, в залата беше и бащата на Ивайло Калфин - Георги.