БСП единствена може да спре арогантността на ГЕРБ

Авг 27, 2011 Новини БСП 0 1104

„Ние сме партията, която единствено е достатъчно силна и организирана, за да спре арогантността на ГЕРБ

„Ние сме партията, която единствено е достатъчно силна и организирана, за да спре арогантността на ГЕРБ." Това заяви председателят на НС на БСП Сергей  Станишев по време на традиционния събор в местността Жабокрек. Той изтъкна, че от предстоящите избори зависи дали ще се утвърди моделът  в управлението, налаган от ГЕРБ - модел на конфронтация, злоба, некомпетентност,  незачитане на различното мнение. Станишев изтъкна, че на изборите отговорността на БСП е много голяма. „България има нужда от нашата победа. Ще покажем, че заслужаваме доверието на гражданите", категоричен беше лидерът на БСП.  

За тази цел, според Станишев, кандидатите на левицата за кметове и за президент, трябва да търсят диалог с всички хора, които разбират, че страната ни не върви в правилната посока. Лидерът на БСП отбеляза, че кандидатите на партията за кметове са достойни българи, които искат да променят своите общини към по добро. „Кандидатът на БСП за президент Ивайло Калфин има вярата във възможностите на България да живее по достойно", заяви Станишев. Той изтъкна, че Калфин има визия за ускореното развитие на страната ни и е способен да отстоява социалната идея. Станишев отбеляза, че държавата не може да съществува сама за себе си, откъсната от проблемите на хората, както е сега.

Според Станишев днес живеем в две реалности. Едната е реалността на ГЕРБ, според които България е по- добре от САЩ. В другата реалност живеят и се борят за оцеляване огромната част от българите. „Истината е, че кризата в България се създаде и задълбочи от некомпетентното управление на Бойко Борисов", заяви Станишев. По думите му кризата се усеща от всеки човек и въпреки това продължава ограбването на държавата. Лидерът на БСП отбеляза, че не може да има толкова висока контрабанда, точене на ДДС и сива икономика без политическо покровителство. „За това отговорност носи правителството на Бойко Борисов", категоричен беше Станишев.

Сергей Станишев изрази възмущението си от продължаващото оправдаване на ГЕРБ с предишното управление. Лидерът на БСП каза за премиера Борисов: „Ако напускайки Дондуков той остави 8,2 милиарда лева фискален резерв и същото ниско ниво на държавен дълг, какъвто му завещахме, няма да се занимаваме с проблемите, които той ще завещае на следващото управление. А те ще бъдат много".

Станишев изтъкна, че дълголетието на БСП, която навърши 120 години, свидетелства, че идеалите на социалистите са нужни на обществото и днес. Лидерът на БСП напомни, че партията умее да извлича поуки от грешките си, може да се радва на успехите си и да върви напред.

„Мнозинството от хората са отвратени от голите обещания на управляващите от ГЕРБ", заяви народният представител от Коалиция за България Мая Манолова. По думите й промяната в страната изисква човешка активност, гражданска воля и смелост. „Трябва да кажем ясно как искаме да се развива нашата държава. Нека да го направим с гласа си на предстоящите избори", призова Мая Манолова.