Членове и симпатизанти на БСП се включиха в поредния “Поход за мир“ в цялата страна

Юни 19, 2023 Новини БСП 0 666

19.06.2023 г.

Членове и симпатизанти на БСП се включиха в поредния “Поход за мир“ в цялата страна. Председателят на БАС и член на НС на БСП Евгений Белий отправи послание до всички участници:

Скъпи приятели от цялата страна,

За да може днес светът да се развива и да върви напред, хората се нуждаят не само от един ден мир, а от 365 дни.

В началото на 21 век земята отново се тресе от различни  военни конфликти, чиито жертви отново са невинни хора. Европа е залята от невиждани до днес терористически атентати. И в същото време богатите държави от Европа, Азия и Америка заделят огромни суми пари за създаването на нови оръжия за масово унищожаване. А тези средства биха били напълно достатъчни да се изхрани населението на света, да се използват в областта на здравеопазването, образованието и културата.

Ето защо днес е особено необходимо всички прогресивни хора по света, и особено младите хора, да се обединят в името на най-голямата ценност на човечеството - мирът.  

Опазването на мира е свещен дълг на всички хора по света. За мира трябва да се бори ежедневно всяко човешко същество, за да дадем шанс на децата и внуците ни да живеят в един толерантен и проспериращ свят. Ние им го дължим.

Призоваваме всички граждани да се присъединят към подписката за запазване на мира, в която Българския антифашистки съюз и всички български антифашисти се включиха, включват се и ще се включват активно и да дадем знак, че мирът е в нашите ръце.

БСП и БАС продължават да се борят срещу въвличането на Република България във военни действия не само в Украйна, но и в която и да е друга държава по света. Мирът е основна ценност, която ние винаги сме отстоявали и ще продължим да отстояваме.

Никога война! Никога повече фашизъм! Хора бдете!