Младежи от четири области се включиха в семинар на БСП

Юни 18, 2023 Новини БСП 0 595

18.06.2023 г.

Приключи семинарът-обучение „БСП в местната власт – младите на ход“, който проведоха в Бургас представители на Българската социалистическа партия по идея на Младежката структура на социалистите в морския град.

В събитието участваха зам.-председателят на Народното събрание и на БСП Кристиан Вигенин, Атанас Зафиров – зам.-председател на БСП, народните представители от "БСП за България" Иван Иванов и Деян Дечев, кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев, Светла Стоянова – зам.-кмет на Община Тунджа и проф. Иван Върляков – изпълнителен директор на РАО „Тракия“.

Организатори на форума бяха народният представител от коалиция „БСП за България“ инж. Петър Кънев, областният председател на БСП-Бургас Стойко Танков и общинският лидер Живко Господинов. В обучението активно участие взеха млади социалисти от четири области – Бургас, Ямбол, Сливен и Стара Загора.

Сред дискутираните теми бяха „Лявата политика в местната власт“, „Местното самоуправление – органи и функции“, „Бюджет и финанси на общините“, „Европейски средства за общините“. Засегнати бяха и въпроси, свързани с провеждането на предизборна кампания.