Социалисти взеха участие в конференция по въпросите на сигурността в Белград

Май 31, 2023 Новини БСП 0 955

Атанас Зафиров, Деян Дечев и Филип Попов се включиха в събитието под егидата на Европейската лидерска мрежа

Заместник-председателят на БСП и на ПГ на “БСП за България” Атанас Зафиров, секретарят на ПГ Деян Дечев и членът на НС на БСП Филип Попов, взеха участие в регионална конференция по въпросите на сигурността, която се проведе на 27 и 28 май в сръбската столица Белград.

Събитието се провежда под егидата на Европейската лидерска мрежа (European Leadership Network) и участие взеха настоящи и бивши премиери, министри на външните работи, отбраната и вътрешните работи, парламентаристи и анализатори.

Конференцията беше под надслов „Предизвикателства пред регионалната сигурност и сътрудничеството в Югоизточна Европа“ и имаше за цел да изведе проблемите в регионалната сигурност в контекста на новите глобални геополитически предизвикателства. Бяха откроени два основни кръга от заплахи пред държавите от региона: недостатъчно прилагане върховенството на закона и произтичащите от това корупция и организирана престъпна дейност, както и недостатъчно добрите отношения между някои от държавите в региона на двустранно ниво.

По време на конференцията беше обърнато специално внимание на новите реалности в регионалната енергийна картина.

В рамките на конференцията социалистите проведоха и двустранни срещи с парламентаристи и министри от Балканския регион.