Иван Петков, БСП: Замразяването на преговорите между ПП-ДБ и ГЕРБ е извиване на ръце

Май 28, 2023 Новини БСП в медиите 0 798

Правителство на ПП-ДБ и ГЕРБ ще бъде пагубно за държавата

 “Фрапиращо е това, което всички чухме. Това наистина може да се доближи до един български уотъргейт. Нещата, които чухме в този запис, най-вече за държавната измяна, с чужди страни, които одобряват службите, са абсолютно безпринципни.Тези хора от „Продължаваме промяната”, които вече може да са „прекратяваме промяната”, дойдоха под юмрука „мутри вън”, а сега става „мутри вътре”. Радев нарече едните мутри,  другите шарлатани, а сега се създава коалиция. Това замразяване от вчера за мен е извиване на ръце от страна на „мутрите”, за да може „шарлатаните” да се чудят какво се случва и да си направят коалиция тип „ала-бала”. Това заяви народният представител от „БСП за България” Иван Петков в студиото на Euronews Bulgaria.

Според него такова правителство би било пагубно за държавата и ще има две цели. „Едните ще се чудят как да спасят своят лидер от съда, а другите как да стигнат до повече власт и пари”, каза Петков.

Той коментира и записите изнесени от Радостин Василев. „Абсурдно е шефовете на служби да бъдат обсъждани с посолствата. Когато бъдат избрани се казва на посолствата лицето Х е избрано за дадената служба”, обясни народният представител.

И даде пример от историята: „След 10 ноември руснаците толкова са искали нещата да не се случат в сигурността, защото са знаели, че българската държава е имала стабилни служби. От друга страна западните сили са опитвали да унищожат тези служби, защото и те са знаели, че са били стабилни. А ние какво получаваме-30 години казваме, че нашите служби тогава са били само за следене на хора, напротив. Тогава имаше служби и имаше държава, вече имаме поклоннически управления”, разказа Петков.

В „Добро утро, Европа” той заяви, че страната ни е изгубила 2 години в търсене на промяна. „Хората вече загубиха надежда. Когато ние бяхме в управление, нашите сфери, за които ние настоявахме сме си ги изпълнили”, поясни той.

Той отново припомни и работещото предложение за съставяне на кабинет, което предложиха социалистите. „Ние още преди да бъде даден първият мандат в този парламент Корнелия Нинова даде предложение да бъде съставено експертно правителство с 5 приоритета за страната, но никой не седна с нас да го коментираме. Ние трябва да направим Национален съвет на партията и да вземем решение какво ще стане, ако третият мандат бъде даден на БСП”, каза в заключение Иван Петков.