Нешка Робева от Ботевград: Джендър идеологията по-тежко от бомбите ще избива нашите деца

Местните социалисти, симпатизанти и много граждани със силна подкрепа джендър идеологията да не влиза в българските училища 

“Тук сме, за да бъде чут гласът ни - да не допуснем да бъдем въвлечени във война. Но нашият протест е и срещу налагането на една идеология, която по-тежко от бомбите ще избива децата ни - джендър идеологията”. Това заяви пред граждани, а преди това и пред местната кабелна телевизия в Ботевград легендата на българската художествена гимнастика Нешка Робева. В Ботевград тя се включи в Похода за мир, организиран в множество градове на страната и подкрепи подписката джендър идеологията да не влиза в българските училища и детски градини. 

На 26 април, заедно с още знакови лица и обществени авторитети у нас Нешка Робева подкрепи инициативата на БСП това да стане национална кауза и влезе в Инициативен комитет за провеждане на национален референдум, в който българският народ да каже съгласен ли е да се допусне популяризирането на друг пол, освен мъжки и женски, и промяна на пола на непълнолетни в училищата и детските градини.

Социалистите в Ботевград подкрепиха "Похода да мир" и активно продължиха събирането на подписи за референдума с призив джендър идеологията да не бъде допусната в образователната ни система. 
“Имаме подкрепа сред хората, защото защитата на българските деца и семейство, на нашите традиционни семейни ценности е кауза на всички ни”, заявиха председателят на БСП в Ботевград Николина Цолова и социалистът Борис Дренов.