БСП се срещна с ръководството на Камарата на строителите в България

Май 17, 2023 Новини БСП 0 482

17.05.2023 г.

Парламентарната група на „БСП за България“ проведе среща с ръководството на Камарата на строителите в България по тяхно искаме. Заместник-председателите на групата Георги Свиленски и Христо Проданов и народните представители Манол Генов и Борислав Гуцанов обсъдиха с председателя на КСБ инж. Илиян Терзиев, неговите заместници инж. Живко Недев, инж. Иван Моллов, инж. Любомир Качамаков и изпълнителния директор арх. Иван Нестеров държавния бюджет и нуждата от индексация на старите строителни договори с повишените цени на материалите заради инфлацията.

Социалистите припомняйки, че именно те са сред инициаторите на промените в Закона за обществените поръчки, нужни, за да се случи тази индексация, още веднъж подчертаха необходимостта да бъдат осигурени належащите средства на общините, за да се завършат започнатите проекти.

Представителите на БСП заявиха, че остават насреща при нужда от допълнителни действия, а от КСБ им благодариха за проявената инициативност и отговорност по темата. Те се обединиха около нуждата да се приеме държавен бюджет за текущата година.