Най-големият монопол в България е Бойко Борисов

Авг 15, 2011 Новини БСП 0 1271

„Президентът на България не трябва да бъде от ГЕРБ

„Президентът на България не трябва да бъде от ГЕРБ. Необходимо е правителството и другите власти да имат коректив. Страната се нуждае от президент обединитeл, който да работи за излизане от кризата като Ивайло Калфин".

С тези думи кметът на Смолян Дора Янкова призова обществеността от село Момчиловци да гласува за на изборите за президент за Калфин. В събота вечерта евродепутатът се срещна с местните хора в читалището на селото, чийто кмет е била и Янкова. Тя предупреди Бойко Борисов да не са кандидатира за президент, защото ще получи наказателен вот.

Ивайло Калфин критикува остро политиката на Борисов и правителството като конфронтационна, неприемлива - с нея няма да се постигне национално съгласие. „Не може бюджетът да се изразходва само за три неща - 2 магистрали и метрото в София. Тази политика трябва да се промени. Доходите на хората трябва да се индексират успоредно с повишаването на цените.. В бюджета трябва да бъда заделени повече средства за планинските и отделечените райони", призова Калфин. „Държавата да спре да взема пари от бедните, за да си върже сметките.  Правителството щяло да се справи с монополите? Ами как - най-големият монопол е Бойко Борисов - той решава всичко сам, еднолично", заяви евродепутатът.

„Контингентът ни в Афганистан ли ще пази границата ни с Турция?", попита риторично Калфин по повод на въпрос от залата как ще коментира мащабните съкращения на личния състав на армията и изпращането на мисии в чужбина.