Кристиан Вигенин постави въпроса за болницата в Ямбол и в 49-ото Народно събрание

10.05.2023 г.

В поредно Народно събрание заместник-председателят на парламента от БСП Кристиан Вигенин постави въпроса за болницата в Ямбол по време на парламентарен контрол.

Той отчете, че през миналата година е направен сериозен напредък, като амбицията е била в края на тази година или началото на следващата болницата да започне да функционира.

„Много е важно да се продължи ангажиментът на правителството, независимо дали е служебно или друго, за болницата. Гражданите на Ямбол заслужават най-после да имат съвременна и модерна болница“, посочи Вигенин.

След като получи уверението на министъра на здравеопазването Асен Меджидиев, че са осигурени необходимите средства за извършването на строително-монтажни дейности, но за обзавеждането и оборудването е нужно да се гласува държавен бюджет за 2023 г., народният представител от БСП заяви: „Много е инвестирано, остава далеч по-малко. Призивът ми към Вас и към народните представители е, когато се стигне до разглеждането на бюджета, да гарантираме, че оставащите средства ще бъдат планирани, за да може най-после да бъде финализирана работата. Това ще бъде уникално събитие, тъй като държавна болница не е получавала нова сграда от доста години. Може би това би бил един положителен знак за здравеопазването в България.“