Атанас Зафиров и социалисти от Враца почетоха 9 май

Май 10, 2023 ВРАЦА Новини БСП 0 640

10.05.23г.

Шествие за Деня на победата се проведе в северозападния град Враца. По централния пешеходен булевард „Никола Войводов" тази вечер преминаха десетки мъже и жени, развели знамена. Лошото време не попречи на социалистите да почетат празника.

Колоната тръгна от площада на демокрацията. Начело на шествието беше организаторът - председателят на Общинския съвет на БСП във Враца Иван Иванов и genутатът, избран от Враца, Атанас Зафиров. Хората стигнаха до паметника на жертвите, загинали през Втората световна война и от бомбардировките над Враца от 24 януари 1944 г. На мемориала бяха поднесени цветя.

„Освен паметен ден за разгрома на хитлерофашизма, 9 май е и ден на признателност към подвига на 130 000 български войни, взели участие в заключителния етап на войната. Хиляди от тях оставиха своите кости далеч om Родината, десетки хиляди бяха ранени, показаха чудеса от храброст и героизъм, и с подвига си не позволиха да бъде отнета нито педя блгарска земя“, сподели Атанас Зафиров и поздрави всички присъстващи.