Корнелия Нинова: Отговорността за задълбочаването на хаоса е на ГЕРБ

Май 04, 2023 Новини БСП 0 656

Има 3 стъпки за слагане на ред и стабилност

„Парадоксите се трупат един след друг и хаосът се задълбочава. Отговорност за това носят първата политическа сила – ГЕРБ.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг пред медиите.

„Получихме официална покана да обсъждаме управленската програма на ГЕРБ-СДС. Те ни изпратиха управленската програма на ПП-ДБ. Попитахме ги какво е това - това е същата екселска таблица, която вчера разбиха на пух и прах“, посочи Нинова.

По нейните думи отговорността да се сложи ред в ситуацията е на ГЕРБ и подчерта, че в изпратената програма няма и дума за бюджета.

„Вчера предупредихме – с нас игричките, които си играха с ПП-ДБ, не могат да играят. Ние сме сериозни хора. Разбираме отговорността на партията и на парламентарната си група. Разбираме отговорността на ситуацията. Готови сме за отговорни разговори за изход от кризата“, каза още лидерът на БСП.

Според Нинова, ако ГЕРБ наистина имат намерение за работещ парламент и редовно правителство, в което тя започва да се съмнява, подходът трябва да е друг: „Първо, изваждат се 5-6 надпартийни задачи, а не да обсъждаме програмата на една или друга партия. Второ, определя се срок, в който тези задачи трябва да се свършат. И трето – определя се състав на някакво правителство, което да свърши тази работа за България и за народа.“

„Те имаха един слоган: „Ред в хаоса“. В момента правят точно обратното – хаос в реда. Ние предлагаме да се върнем към реда“, добави Корнелия Нинова.

Тя коментира, че не знае защо всички мълчат и не искат да кажат истината, а участват в този хаос и в това безредие, което не ражда нито едно решение на нито един въпрос. „Ние искаме истината и ви я казваме на вас и на обществото“, подчерта Нинова.