Атанас Зафиров: Необходим е антиинфлационен бюджет, който се бори с неравенствата

Апр 12, 2023 Новини БСП в медиите 0 776

12.04.2023 г.

„В 49-ия парламент БСП ще направи всичко възможно да има работещ парламент. Нормално е първата и втора политическа сила да участват най-активно в битката за председател на парламента. Има достатъчно партии, които да формират мнозинство за председател на Народното събрание. Нашето решение е да не издигаме кандидат за председател и да се въздържим при гласуването. Това е решение на парламентарната група. В предишното Народно събрание именно ние бяхме политическата сила благодарение, на която парламента тръгна. Време е други да помат тази отговорност.“ Това заяви народният представител от „БСП за България“ Атанас Зафиров в ефира на Nova News.

Социалистът е категоричен, че най-важно за БСП е да се приеме антиинфлационен бюджет, който да се бори с икономическите неравенства. „Приемане на необходимите законопроекти по Плана за възстановяване и устойчивост, но така, че да не бъдат допуснати лобистки промени. Продължаване на усилията за влизане в Шенген. Разбира се, антикорупционни закони и съдебна реформа, но не вторачена само във фигурата на главния прокурор, а осигуряваща цялостната необходимост от промени. Също така и недопускане въвличането на България във военния конфликт“, добави той.

„Ние сме заявили готовност да участваме в разговори за съставяне на работещо мнозинство и кабинет. Като, разбира се, това, което ще направим е едно вътрешнопартийно допитване, за да сме коректни към нашите избиратели“, каза в заключение Атанас Зафиров.