Иван Ченчев: Основен приоритет на БСП са хората и техните доходи

България има нужда от стабилен парламент и редовно правителство

„Имахме събрание на парламентарната група и категорично решихме да не издигаме кандидат за председател на Народното събрание. Това е работа на първите 2 политически сили, които непрекъснато спориха по време на кампанията. Г-н Вигенин ще бъде наша номинация за заместник-председател на Народното събрание, но вътре в зала няма да подкрепим другите кандидатури за председател. Предният път се изговориха един куп неща за някакви коалиции, които не отговаряха на истината и останахме неразбрани. Ние не се заиграваме с нищо и подхождаме много разумно. Другите партии имат достатъчно гласове, за да изберат председател на Народното събрание.“ Това заяви народният представител от “БСП за България“ Иван Ченчев в ефира на BGonAIR преди старта на 49-я парламент.

По думите му хората са най-важни за БСП и това партията го е доказала с последвателните си действия в последните 6-7 години. „Ще продължим с политиката за повече доходи на младите, данъчни облекчения, прогресивното подоходно облагане, безплатните лекарства за деца до 14 години. Разбира се и борбата с корупцията, която някои опитаха да си присвоят. Както и паралелната държава, и изтичането на 10 милиарда годишно. Също така сме против войната и да не се дават оръжия на Украйна“, допълни социалистът.

Ченчев бе категоричен, че ще бъде направено вътрешнопартийно допитване и всеки един социалист ще си каже мнението дали БСП да участва в едно бъдещо управление и как партията да се държи в Народното събрание.

„България има нужда от стабилен парламент и редовно правителство, тъй като стоим без бюджет“, каза в заключение народният представител от социалистическата партия.