Борислав Гуцанов: Разглеждането на бюджета трябва да е сред първите решения на парламента

България има нужда от редовен кабинет, категоричен е социалистът

„По време и на самата кампания се коментираше, че има разговори между ПП-ДБ и ГЕРБ, но те трябва да отговарят на тези въпроси. Ние нямаме разговори с тях. Днешният ден трябва да приключи с избора на председател на НС и едва тогава може да се коментира управлението на страната ни.“ Това заяви народният представител от „БСП за България“ Борислав Гуцанов в ефира на БТВ преди старта на 49-я парламент.

Социалистът заяви, че партията ще се въздържи при избора на председател на Народното събрание. „Така е редно и нормално да се подходи. Имаме решение и на Конгреса – всеки един член на БСП да каже своето мнение по въпроса дали да бъдем в опозиция или управление и в какъв вид коалиционни отношения можем да сме. Дано по този начин подхождат и другите партии, а не един или двама души да взимат решенията“, добави той.

Гуцанов е категоричен, че трябва страната ни да има редовен кабинет, защото според него не е нормално това, което се случва през последните 2 години. „Едно от първите решения трябва да е разглеждането на бюджета. Най-важното за нас са доходите на хората. Ние сме единствената социална партия в този парламент. Защитата на доходите и социалните придобивки е ключово за нас. Независимо, че заради колегите ни от ПП и ДБ се прие от 1 януари 24-та година да е увеличението на минималната работна заплата – ние ще настояваме да е още от средата на тази година. Така както е предложен бюджета от служебния кабинет – не може да го приемем. Защото 3% дефицит означава да свием всички разходи. Другата ни основна задача е опазването на мира и да не се предоставя оръжие“, завърши депутатът от Българската социалистическа партия.