Велизар Енчев, БСП: Трябва да има таван на цените и хората да усетят, че държавата е на мястото си

Мар 24, 2023 Новини БСП в медиите 0 1167

БСП е за мир и пълен неутралитет на България във войната

„Войната в Украйна е една истинска червена линия – между “коалицията на войната“ – ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС, от една страна, и “коалицията на мира“ в лицето на БСП.“ Това заяви кандидатът за народен представител от “БСП за България“ в 23 МИР София Велизар Енчев по БТВ-Радио.

По думите му, БСП настоява за пълен неутралитет на България във войната. „Това включва отказ от предоставянето на каквото и да е въоръжение на Украйна, включително муниции“, обясни той и допълни, че страната ни помага достатъчно, като оказва помощ на украинските бежанци.

В ефира на радиото Енчев коментира откъде могат да се намерят средства за по-високи доходи: „Първо трябва да се види къде са изтекли парите, за да се върнат обратно. Къде са тези 700 млн. лева, които бяха откраднати от хазартния сектор? Къде са стотиците милиони от язовирите в България? Трета липса, която е изключително важна – къде са милиардите от автомагистрала “Хемус“? Къде е и този един милиард, даден в аванс от правителството на ГЕРБ, за яхтено пристанище около Бургас?“, попита кандидатът за народен представител.

Той коментира и предложението на БСП за налагане на таван на цените: „Най-силно уязвимите социални слоеве в България трябва да усетят, че държавата е на мястото си – тя трябва да постави на място търговските вериги и техния терор. Ако не им сложим юзда, българските граждани няма да могат да преживеят тази криза с инфлацията“, предупреди Енчев и даде пример с мярката във Франция – 200 продукта са на цена под 2 евро в рамките на 2 месеца.

На финала Велизар Енчев заяви, че за да има стабилно мнозинство, избирателите трябва да се насочат към социалните партии, каквато е Българската социалистическа партия. И призова да се гласува с номер 1 в бюлетината.