След 21 години звездата на Бузлуджа засвети отново

Юли 30, 2011 Новини БСП 0 1053

След 21 години звездата на дом-паметника на Бузлуджа отново засвети

След 21 години звездата на дом-паметника на Бузлуджа отново засвети. Запалиха я председателят на НС на БСП Сергей Станишев и председателят на Младежкото обединение Явор Гечев часове преди началото на Националния събор на левицата. Благодарение на усилията на младите социалисти и на ентусиазма на  хиляди членове и симпатизанти на БСП червеният лъч на звездата огря небето над Бузлуджа и можеше да се види на разстояние от повече от 60 километра.

„Благодаря на Младежкото обединение за този жест към всички социалисти. Той напомня за историята на партията и вдъхва вяра на хората, които вярват в социалистическия идеал, оцелял вече 120 години", заяви лидерът на БСП Сергей Станишев. Той увери събралите се на Бузлуджа младежи, че БСП ще продължи да се бори чрез своите депутати, кметове и чрез бъдещия президент Ивайло Калфин за по- добра, по- европейска, по- модерна и по- спокойна България.

Под шумните скандирания „Ивайло - президент" на сцената се качи и бъдещият президент на България Ивайло Калфин. Пред младите социалисти той изтъкна, че преди 120 години именно млади хора са поставили началото на социалистическото движение в България. По думите му идеите и днес са същите. „Това са идеите на младите хора, на тези, които искат да направят невъзможното, но да променят страната", добави Калфин. Той изтъкна, че предстои тежка и важна предизборна битка. „Ще участваме в нея с увереност, че ще победим", категоричен беше бъдещият президент. Той изтъкна, че кметовете и президентът на левицата ще се грижат за младите хора и ще дадат всичко от себе си, за да стане България модерна социална държава. 

Лидерът на Младежкото обединение в БСП Явор Гечев отбеляза, че осветяването на звездата на Бузлуджа е част от кампанията на младежите „Предай звезда нататък". „Това е кампания на малките звезди, каквито сте всички вие", обърна се Гечев към младите хора. От името на обединението той благодари на председателя на партията Сергей Станишев. „Тази звезда нямаше да светне без вас", изтъкна Гечев. Той изрази увереност, че след изборите Станишев като лидер на БСП и Ивайло Калфин като президент ще се гордеят с младежите в БСП.