БСП може да даде по- добра перспектива за страната

Юли 30, 2011 Новини БСП 0 972

Важно е днес, когато си спомняме развитието на БСП и приноса на поколенията, да гледаме и към утрешния ден

Важно е днес, когато си спомняме развитието на БСП и приноса на поколенията, да гледаме и към утрешния ден. Трябва да се обърнем към повече хора и да ги убедим, че можем да бъдем по- полезни за тях и да дадем по- добра перспектива за страната. Това заяви председателят на НС на БСП Сергей Станишев на срещата на поколенията в Казанлък. Той изтъкна, че дълголетието на БСП показва, че партията има много енергия и непреходни идеали. По думите му характерни за БСП през всички 120 години са възрожденският идеал, вечният стремеж към модернизация на държавата и идеалът за политическата свобода. Станишев с тревога отбеляза, че днес живеем във време, в което идеалите на основоположниците на партията се отричат от управляващите. Лидерът на БСП изтъкна, че предстои решаваща предизборна кампания, на която ще стане ясно дали ще продължи разрушаващата политика на ГЕРБ, или гражданите ще  й дадат отпор. „Очаква ни тежка битка, но не сме от тези, които се плашат", заяви Станишев.

Бъдещият български президент Ивайло Калфин отбеляза, че са малко партиите, които могат да направят среща на своите поколения и при това тези партии са само от левицата. Калфин изтъкна, че всяко поколение в БСП е имало своята важна цел, а днес младите имат тежката задача да намерят начин да осъществят непреходните идеи като тази за социалната справедливост. Той изрази подкрепата си за кампанията на Младежкото обединение в БСП, наречена „Предай звезда нататък".

По думите на кандидата на БСП за кмет на София Георги Кадиев предстои да се води война за спасяване на морала в България. „Нямам намерение да завършвам на почетното второ място", категоричен беше Кадиев.

Димитър Генчев от Центъра за стратегически изследвания изтъкна, че историята на БСП се разполага в рамките на три века. „Пет поколения си предават щафетата с вярата, че идеите им са необходими на България", отбеляза той. Генчев изтъкна, че днешната програма на БСП е съхранила възгледите и ценностите на Бузлуджанската програма и на първото социалистическо поколение.

По думите на Нора Ананиева въпросът за равнопоставеността на жените винаги се поставя от големите партии. Тя отбеляза, че БСП е единствената партия, която може да се гордее, че в редиците й има жени с толкова силно присъствие, утвърдени и големи личности.

Младият социалист Теофан Германов изтъкна, че всички поколения в партията са млади, защото всеки е влизал в БСП като млад и част от този дух е оставал в партията.  По думите му единството на поколенията е възможност за страната ни да се промени към по- добро.

След срещата на поколенията лидерът на БСП Сергей Станишев и бъдещият български президент Ивайло Калфин откриха паметен знак на сградата на старата печатница, където е основан клуб „Дружба" и е списван „Работнически вестник". Двамата присъстваха и на откриването на предизборния клуб на кандидата на БСП за кмет на община Казанлък Васил Самарски. „Лявата идея винаги е била силна в Казанлък", отбеляза Сергей Станишев. Той изтъкна, че БСП е единствената партия, която отива на избори с ясна платформа и програма. Станишев добави, че кандидатите на БСП на предстоящите избори ги чака нелека битка, но това са хора, които знаят как да поемат ангажименти и да ги изпълняват.