Пламен Караджов: За икономическото развитие на Старозагорски регион са необходими обединени политически усилия

19.03.2023 г.

„Дневният ред на политиците трябва да съвпада с дневния ред на българите, това ще реши проблемите в държавата. Не трябва да се повтаря ситуацията  в 48-ия парламент, когато политически партии обсъждаха теми, които бяха далеч от интереса на българина, от начина на живот и говореха за един външен конфликт, без да чуят мнението на хората“, каза вторият кандидат за народен представител в листата на „БСП за България“ Пламен Караджов.

Той подчерта, че гражданите  имат възможност на 2 април да подкрепят онази партия, която ще отстоява националния интерес, благоденствието на народа, качеството на живот, неутралитета и мира. „Наложената социална програма – бе реализирана в по-съществената си част, времето в управление беше 7 месеца, което не позволи  да се осъществи цялостно“, допълни той. Караджов обобщи проблемите в Старозагорски регион и даде формула за решенията им. Той започна с примера от Горно Сахране.

„Решението на един екологичен проблем бе доказателство, че партиите могат да се обединяват за интереса на жителите на Розовата долина. На протестите  срещу инвестиционното намерение на  компанията  за модернизация на действаща инсталация за производство на смоли в Горно Сахране бяха представители на почти цялата политическа палитра. Доказахме, че можем да се обединим и да отстояваме дневния ред на хората. Друг проблем, който ни обединява всички политически сили, са  неадекватните действия на европейската бюрокрация чрез директива, която определя розовото масло като химическа субстанция. Но в Розовата долина това е значим поминък. Основен проблем за нашата област, който създадоха управляващите за 12-те години във властта, нищо че сега слагат тениски, именно техният лидер подписа Зелената сделка, без никакви условия  и обрече  комплекса на затваряне. Страховете на хората, заети в мините и ТЕЦ-овете  се дължат на партията на Борисов. Всички депутати от старозагорска област, които ще влязат в 49 НС, би трябвало да се обединят за удължаването живота на комплекса, от това зависи икономическото развитие на нашия регион. Избирателите трябва да си зададат въпроса защо трябва да се предоговаря сега в ЕК, а не да се е договорило функционирането  му още през 2019 г.“, заяви Пламен Караджов.

Социалистът призова на изборите да се гласува с номер 1, защото БСП доказа, че обещанията си ги изпълнява.