Тодор Байчев: Трябва да направим така че младите да искат да остават в България

Финансовият министър или има зависимости, или изпълнява поръчки

„Аз съм поръчвал социологическо проучване и накрая ме попитаха дали искам нещо да бъде “пипнато”. От тази гледна точка, нека да видим крайния резултат. Така Тодор Байчев коментира социологията преди изборите и продължи: „Все пак един добър готвач приготвя вечерята с наличните продукти. Така че политиците, които влязат в парламента, ще трябва да работят с това, което има.” Това заяви Тодор Байчев, част от листата на “БСП за България” в Бургас, в ефира на БСТВ. 

Той припомни свършеното от БСП и открои  като най-важна следваща стъпка ново увеличаване на доходите на българските граждани. “Ние предлагаме да продължим системата на социални придобивки, които трудещите получиха”, каза той. 

По думите на Байчев освен социален мир е нужен и световен. “Преди 800 години сме дали азбуката на тези два братски народи, защо не сега ние да съставим правителство и да ги поканим на мирни преговори”, попита Байчев. 

Таванът на цените според Байчев ще помогне за плавно излизане от кризата. “В държави като Франция и Гърция стоките с таван на цените вече достигат до 500. А ние искаме само на продуктите от малката потребителска кошница - 11 стоки. Факт е, че българите емигрират в тези държави”, обяви с тревожност той. 

По темата с изнесения доклад от финансовото министерство той заяви: “Министърът на финансите трябва да бъде незабавно уволнена и дадена на прокуратурата. Зависимости ли има или изпълнява поръчки?“

Той каза още, че е важно сектор по сектор държавата да се подреди, а младите хора да искат да останат в нея. “Единият от начините е по-високи доходи, вторият е адекватно здравеопазване и третият-да предложим европейско образование. Не е нормално университетите ни да бъдат толкова назад в класациите в Европа”, посочи кандидатът за народен представител. 

Байчев коментира и че страната ни все още не бива да влиза в Еврозоната. “Ако ние бъдем приети сега, ще бъдем прислужниците на богатите. Нас ни канят на едно празненство и след това ще искат и да почистим”, обясни Байчев. 

Той беше категоричен, че БСП е за запазване на семейството в сегашния му вид и е против джендър идеологията в училищата. “Ние сме общество с традиционни ценности, които трябва да съхраним. Семейството е над всичко останало”, каза още Байчев. 

На финала призова българските граждани да гласуват за партията, която мисли за тях- с номер 1 за БСП.