Атанас Зафиров от Враца: Пазете децата! Не на джендър идеологията в българските училища

Мар 15, 2023 ВРАЦА Новини Избори 0 620

15.03.2023 г.

Врачани се обединяват в подписка с искане за провеждане на национален референдум срещу т.н. „идеология на третия пол“ в училищата. Въпросът, по който се прави искането за провеждането на референдум, е: “Подкрепяте ли въвеждане на забрана за обучение, възпитание и пропаганда, свързани с промяна на пола и с концепции за друг пол, различен от мъжки и женски, сред деца и ученици в образователната система на българия?”.

БСП подкрепя напълно идеята за референдум и е единствената партия противник на въвеждането на Истанбулската конвенция от самото й начало. „Няма да допуснем да сме "родител 1" и "родител 2". Ние сме майки и бащи, искаме децата ни да са момче и момиче! Точка!”, заяви водачът във Враца Атанас Зафиров.

Той изказа благодарност към младежката организация "Младите на Търнак" за подкрепата им в тази битка, като само за час младите хора от населеното място събраха над 100 подписа.

“Всеки, който желае да се включи в подписката, може да се свърже с нас на място в общинските съвети на БСП в областта и цялата страна” отправи своя призив Зафиров.