Министър-председателят Сергей Станишев изпрати поздравителна телеграма до Барак за победата

  Министър-председателят Сергей Станишев изпрати поздравителна телеграма до Барак Обама по повод избирането му за президент на САЩ

 

Министър-председателят Сергей Станишев изпрати поздравителна телеграма до Барак Обама по повод избирането му за президент на САЩ. В нея се казва:

„Ваше Превъзходителство,

За мен е огромна чест да Ви поздравя от името на българското правителство и лично от мое име за победата на Вашите идеи, които спечелиха умовете и сърцата на гражданите на Съединените американски щати и Ви направиха 44-я президент на САЩ.

Избирането Ви начело на една от най-великите държави, символ на демокрацията и прогреса, показва динамиката в развитието на света и търсенето на промяната. Вярвам, че Вие и Вашата администрация имате сили да дадете нови надежди, особено сега, когато финансовата криза разтърси света, а народите искат от политиците повече хуманност при вземането на решения.

Убеден съм, че партньорството, което съществува между България и САЩ, ще се разширява и ще става по-силно, защото имаме общи цели и споделяме общи ценности. Бих желал да засвидетелствам волята и готовността на правителството на Република България да продължава да развива активно дружеските и съюзническите си отношения със САЩ.

Приемете най-добрите ми пожелания за успех на Вашата мисия, за здраве и благополучие на Вас, на семейството Ви, на целия американски народ!”