Христо Проданов: Топ приоритетът на БСП са доходите и борба с инфлацията

Мар 02, 2023 Новини БСП в медиите 0 990

Истанбулската конвенция е бич за обществото, трябва да съхраним семейните ценности

„Нещата, които не просто обещавахме, а направихме в последните парламенти, бяха изключително насочени към хората, уязвимите групи, младите семейства.“ Това заяви водачът на листата на “БСП за България“ в 23 МИР София Христо Проданов в ефира на БНТ.

В предаването “Денят започва“ той даде пример с част от социалните постижения на партията: „2 млн. са пенсионерите, на които преизчислихме пенсиите. Битката на БСП за минималната работна заплата, която да бъде 50% от средната за страната - това са около 600 хил. работещи. Всички деца до 12-ти клас получават безплатни учебници, еднократната помощ от 300 лв. за учениците до 4-ти клас, безплатните детски градини. Това е постигнато единствено благодарение на усилията на БСП“, посочи социалистът.

Проданов изрази надежда, че хората, които под една или друга форма са усетили присъствието на БСП, да го оценят и да подкрепят партията на изборите на 2-ри април. „Доказахме, че това, което обещаваме в опозиция - го изпълняваме, когато имаме възможност“, каза още той.

Във връзка с референдума, който БСП инициира, социалистът обясни какво представлява джендър идеологията: „Тя проповядва и популяризира наличието на още 40-60 полa, освен мъжа и жената. Тази идеология възпитава безполово общество, общество без род, родина и памет. Този въпрос настъпва много сериозно по целия свят, в България също“, предупреди той и допълни: „Ние настояваме да не промиват мозъците на децата до 18 г. След това всеки може сам да взима решение“, обясни той.

По думите му БСП повдига темата точно сега, заради наскоро взето решение от Европейския парламент: „Приеха Съветът на Европа да ратифицира от името на всички европейски държави Истанбулската конвенция. Затова сигнализираме обществото, че това е изключителен бич за него и ние трябва да съхраним семейните ценности“, категоричен е той, но уточни, че дневният ред на обществото остават доходите и инфлацията, това е и топ приоритетът на БСП.

„При положение, че имаме ниски доходи и висока инфлация, трябва да имаме рязко увеличение на доходите. Поради това призовавам всеки, преди да гласува, да мисли кой какво прави за него и чии интереси защитава. Ние защитаваме интересите на огромната група уязвими хора в България“, обясни Проданов и допълни, че партията защитава националните интереси, а не интересите на тези, които ни пробутват самолети на хартия, взимат ни парите и натискат да правим всичко, което е в техен интерес.

На финала социалистът обърна внимание колко е важно хората да излязат и да гласуват на парламентарните избори на 2-ри април. „Трябва да има честни, демократични избори и възможно най-голям брой хора да гласуват. По този начин властта, която се излъчва в Народното събрание, ще има по-голяма легитимност“, заключи Проданов.