Христо Проданов: Първият ни закон в новия парламент ще бъде таван на цените на основните храни

Мар 02, 2023 Новини БСП в медиите 0 893

За БСП приоритет са овладяването на инфлацията и драстичното увеличение на доходите

„Първото нещо, което БСП ще предложи в новото Народно събрание, е таван на цените на основните хранителни стоки. Това е широко приета практика в Европа. Също така с доходите, които получават хората, ще могат да се снабдяват с необходимите продукти.“  Това заяви водачът на листата на “БСП за България“ в 23 МИР София Христо Проданов в ефира на Bulgaria ON AIR.

И продължи: „Овладяването на инфлацията и цените е единият приоритет на БСП, а другият – драстичното увеличение на доходите на хората.“ Според социалиста мерките на служебното правителство за справяне с високите цени няма да дадат резултат.

„Хората са тези, които определят каква ще бъде формулата на властта и какво ще бъде политическото представителство. Затова ние ще направим една сериозна кампания“, заяви Проданов и допълни, че България има нужда от редовно правителство с приоритети.

В текущата кампания, както и в предишните, социалистите ще наблегнат на посланията, които да достигнат до хората: „Ще казваме какво сме постигнали и за чии интереси се борим. То не е никак малко“, посочи той и даде пример за това, което БСП е направила: „Увеличението на минималната работна заплата и обвързването ѝ със средната за страната – около 600 хил. български граждани работят на минималната работна заплата. Това беше подкрепено от останалите партии, но е битка само и единствено на БСП. Друга наша битка е преизчислението на пенсиите, което касае над 2 млн. български пенсионери.“

От БСП ще направят всичко възможно, за да повишат резултата си и ще използват текущия месец да убедят колкото се може повече хора, че има смисъл да се гласува и е важно за кого се гласува.

„Поканихме абсолютно всички партии, за да намерим неща, които са важни за България, и които ни обединяват. Така че БСП направи всичко възможно изборите на 2-ри април да бъдат избегнати“, категоричен е социалистът.

Според Проданов партиите си правят тяснопартийни сметки и отправната точка са местните избори. „Ние смятаме, че местните избори са изключително важни. В същото време е изключително важно държавата да има редовно управление“, отново посочи той.

По отношение на заявките на служебния кабинет, че ще внесат нов бюджет, социалистът коментира: „Те и в предишното Народно събрание ни обещаваха, че ще внесат нов бюджет, дори се хвалеха, че имат три варианта. Накрая какво стана – не внесоха нищо и останахме с удължен бюджет от 2022 г. С този удължен бюджет няма как държавата да живее“, категоричен е Проданов.