Инициативният комитет за референдума срещу джендър идеологията в училищата се разраства

Мар 01, 2023 Новини БСП 0 532

В инициативния комитет на БСП влизат героят от САЩ-94 Емил Костадинов и световният шампион по вдигане на тежести Златан Ванев

Инициативният комитет за провеждането на референдум срещу влизането на джендър идеологията в българските училища се разраства. Нови знакови лица от различни сфери на обществения живот влизат с подкрепа за инициативата на БСП в защита на българското семейство след нейното обявяване на 25-и февруари и първите обществени авторитети, влезли в комитета.

Родителските организации, които на среща с председателя на БСП Корнелия Нинова подкрепиха горещо каузата на БСП и решението за провеждане на референдум, излъчиха свои общи представители в инициативния комитет – това са адвокат Владимир Шейтанов (”РОД интернешънъл”) и Лилия Божкова („Български родители обединени за децата“).

Знакови спортни имена също влизат в инициативния комитет – футболната легенда Емил Костадинов, световният шампион по вдигане на тежести Златан Ванев, селекционерът на младежкия национален отбор по футбол Ангел Стойков. Диана Тонова – общински съветник от БСП в Столичния общински съвет и журналистите Александър Симов и Страхил Ангелов също заявиха подкрепа.

Инициативният комитет е отворен, продължават да постъпват заявления от представители на различни обществени сфери в подкрепа на решението, което БСП взе на Конгреса си – да проведе референдум сред българските граждани срещу опасното навлизане на джендър идеологията в училищата. БСП е последователна в позицията си срещу Истанбулската конвенция и джендър идеологията и я отстоява през годините.