„БСП за България“ регистрира листите си в Стара Загора и Кюстендил

Фев 28, 2023 Новини БСП 0 1314

28.02.2023 г.

"БСП за България” регистрира листата с кандидати за народни представители в Стара Загора.

„Регистрираме балансирана листа с експерти във всички сфери, младите ни лица, които са повече от 50% в листата. Програмата ни „Мир, благоденствие, солидарност и прогрес“ е с национални приоритети за българските граждани във всички области, обявихме се за мир, за по-високи доходи на пенсионери и работещи, за таван на цените.  БСП продължава да работи по местни и регионални проблеми, ние сме единствената партия, която  винаги е отстоявала във всички периоди  оцеляването на „Марица Изток“, каза водачът на старозагорската листа на „БСП за България“ Георги Гьоков след внасяне на документите в РИК-Стара Загора.  С него бяха и кандидати за депутати от листата, сред които и Велина Атанасова, председател на БСП-Стара Загора. 

В отговор на въпрос относно основния проблем в региона, той припомни, че през 2020 г. по настояване и предложение на  парламентарна група  на социалистите бе прието решение  на НС за работа на енергийния комплекс до изчерпване на запасите на въглища.  

„Област Стара Загора е един от изявените региони в производството и преработката на розово масло – ще работим националният ни символ да не бъде поставян под общия знаменател на химическите продукти.  Кандидатите за депутати ще отстояваме  добра инфраструктура,  както за  няколко лентов скоростен път до магистралата, тунелът под Шипка и други обекти, за които нееднократно  алармираме“, подчерта Гьоков при представянето на листата. 

БСП-Кюстендил също регистрира своята листа с кандидати за народни представители в 49-ото Народно събрание. Неин водач отново е Бойко Клечков. Той посочи, че сред имената в листата присъстват млади хора, които имат сериозни отговорности към обществото и към обществено политическия живот в кюстендилска област. 

„БСП е готова за избори. Очакваме добри резултати след вота на 2 април. Тръгваме към изборите с амбицията да променим държавата към по-добро, като за нас основен приоритет остава борбата с неравенствата, контрол над растящата инфлация и увеличаване на доходите на хората. Готови сме с конкретни мерки, като една от тях е таван на цените на основни продукти. Ще направим всичко възможно след 02.04 да има работещо правителство", каза кандидат-народният представител и водач на листата на БСП в 10 МИР-Кюстендил Бойко Клечков.