БСП регистрира листата си във Видин за предстоящите избори

Фев 28, 2023 ВИДИН Новини БСП 0 1947

28.02.2023 г.

БСП-Видин регистрира своята листа с кандидати за народни представители в 49-ото Народно събрание. „Тя се състои от 8 души, сред които юристи, икономисти, млади хора, които са експерти в своята професионална сфера на дейност и имат огромното желание и възможности да способстват за развитието на района“, посочи водачът на видинската листа Филип Попов. 

„Основната ни цел е да бъдем първа политическа сила във Видин и да достигнем до всеки един човек от областта, като водим активен диалог относно постигнатото от БСП в сферата на социалната политика и онова, което предстои да направи левицата“, каза той.

Социалистът определи като основен проблем в региона демографската криза и липсата на работни места, като припомни, че когато лидерът на БСП Корнелия Нинова бе министър на икономиката е било планувано да бъдат отпуснати 30 млн. лв. за изграждането на безмитна зона във Видин, за привличане на бъдещи инвеститори и създаване на работни места. „По времето на това редовно правителство план на Европейската комисия предвиждаше още 50% от всички европейски субсидии да дойдат към Северозападна България“, каза още той.

„Ще се борим за съживяване на икономиката във Видин, създаване на работни места и връщане на младите хора от чужбина в нашия прекрасен град“, заяви водачът на видинската листа Филип Попов.