Стоян Мирчев, БСП: Нашите социални мерки доведоха до това българите да живеят малко по-добре

Фев 26, 2023 Новини БСП в медиите 0 727

С 8 нови изтребители няма да се решат проблемите на отбраната, но с парите от тях могат да се решат редица социални въпроси

„Доказали сме със своите решения, особено в последното редовно управление на България, че можем да се грижим за това българите да живеят малко по-добре. За съжаление, не ни стигнаха силите това да се усети от всички и да бъде с мащабите, с които си го представяхме.“ Това заяви водачът на листата на „БСП за България“ в Монтана за предстоящите парламентарни избори Стоян Мирчев в ефира на БНР.

Той подчерта, че пари за социалната програма на БСП има и се аргументира: „Миналата година, когато, благодарение на БСП, успяхме да вдигнем значително пенсиите и да преизчислим част от тях, ни обвиняваха, че фалираме държавата, но това не се случи. Когато имахме предложение, което вече е факт, да се връщат данъци на родители – 600 лв. за първо дете, 1 200 лв. за второ – тогава пак бяхме обвинявани, че ще фалираме бюджета. Нищо от това не се случи. Вижда се, че социалните мерки, които БСП залага в своите програми, когато имаме възможност да ги приложим, не водят до фалит, а водят до това българските граждани да живеят малко по-добре.“

„Ние никога не сме казвали, че Българската армия не трябва да се модернизира, но сме казвали, че това не трябва да е за сметка на социалните възможности на българското население. Трябва да се намери баланс“, посочи Мирчев и обясни, че с 8 изтребители не могат да се решат проблемите на нашата отбрана, но с парите, които ще се дадат за тях, могат да се решат редица социални въпроси.

„Проблемът е, че се купуват едни чертежи и тези самолети вероятно ще пристигнат след края на конфликта в Украйна“, добави социалистът.

В отговор на въпрос за коалиции и разговори за подкрепа след изборите, Стоян Мирчев обърна внимание, че БСП ще реши това с вътрешнопартиен референдум, който ще се проведе възможно най-скоро след вота на 2 април.

„Важно е политическите сили да върнем нормалността, въпреки различията между нас. Има основни проблеми, които трябва да се решават и трябва да се намери политическата сила те да се разрешават по един или друг начин“, допълни Мирчев.

„Новите уж леви обекти, които се появяват, не мисля, че са заплаха, защото там няма нищо ново от идеологическа гледна точка, нямат нито едно ново лице и половината лица там са управлявали в някакъв период заедно с ГЕРБ. Ако видим и резултатите им, когато се явяват насипно на избори, не мисля, че ще доведе до плюс това, че се събират. Да не говорим, че една част от хората в тази коалиция са били изгонени от БСП в миналото от друга част от хората в същата тази коалиция“, коментира още Стоян Мирчев.