Иван Ченчев, БСП: Джендър идеологията да не влиза в училищата и да не пипа децата ни

Фев 26, 2023 Новини БСП в медиите 0 772

За БСП приоритет остават децата и младите семейства, посочи социалистът

„БСП е незаобиколим фактор със своя разум, със своето поведение в парламента. В тези бурни години, само за малко повече от година успяхме да прокараме повече леви мерки, отколкото всички леви партии в Европа са успели. Ще продължаваме да го правим, защото хората имат нужда от тях в тези кризи.“ Това заяви водачът на листата на “БСП за България“ в София-област Иван Ченчев в ефира на Nova News.

В предаването “Офанзива“ той обясни на какво левицата ще заложи по време на кампанията: „Енергията, която имаме в момента, е насочена към хората и това да сме до тях. БСП няма да допусне повече да ѝ крадат посланията и постиженията. Българските граждани трябва да разберат постиженията на БСП в социалната сфера. Трябва да знаят и какво направихме в този парламент – постигнахме безплатни учебници за учениците до 12-ти клас и еднократна помощ от 300 лева за децата до 4-ти клас“, коментира той и допълни, че в новата програма левицата отново ще се бори за безплатни лекарства за децата до 14-годишна възраст. „Това ще струва около 200 млн. годишно на бюджета. Ние предлагаме помощ на младите семейства и това е изцяло лява мярка. Няма друга партия, която да е направила толкова социални мерки“, категоричен е социалистът.

За БСП основни опоненти остават всички, които искат да дават оръжие на Украйна и по този начин да направят България страна във войната. „Също така тези, които не искаха да се внася бюджет, както и всички, които не мислят социално в тази кризисна агония, в която сме изпаднали. Трябва да преборим апатията и посланията да стигнат до хората“, убеден е Иван Ченчев.

Социалистът изрази надежда, че партиите ще проявят разум и ще гледат надпартийната си далновидност, в по-широк мащаб и по-напред. „Трябва да се реагира на кризите“, категоричен е той и припомни инициираната от БСП лидерска среща в последния парламент, която беше за очертаване на 4-5 национални цели.

Във връзка с референдума срещу разпространението на джендър идеологията в училищата, който БСП организира, Ченчев заяви: „На първо място, трябва да ограничим възможността да има разпад на семейството. Второ – БСП няма нищо против ориентацията на всеки български гражданин навършил пълнолетие, ние ще го защитаваме и ще браним правата му, но да не влизат в училище и да не пипат децата. Това ще доведе до големи разломи в обществото“, категоричен е той.

Социалистът даде за пример статистики в други страни, които сочат, че след позволяването на такава пропаганда в училищата и легализирането на марихуаната и канабиса, има повече произшествия, повече безработица и демографски проблем.

В заключение Иван Ченчев затвърди позицията на БСП по отношение на войната в Украйна и отново призова светът да седне на масата на преговорите за мир.