Милена Виденова, БРЦК: Истанбулската конвенция е катастрофа, искат да разрушат децата и семействата

Фев 23, 2023 Новини БСП 0 346

Ако нямахме категоричната подкрепа на Корнелия Нинова и БСП Закона за домашното насилие на конвенцията щеше да влезе в сила

”Целта е детето да бъде изведено извън семейството, противопоставено на родителите си. Детето да решава само, че може да прави каквото си иска, независимо, че съдът е постановил до 18 години то да не решава само. Има проблем и той е заложен в самата конвенция, където се казва, че пол е социалната личност, това което човек си избира да бъде, а не така както се е родил.” Това заяви Милена Виденова от Българския родителски централен комитет (БРЦК), който ще вземе участие в инициативния комитет за провеждане на референдума относно джендър идеологията, организиран от БСП.

В ефира на БСТВ тя посочи, че конвенцията има за цел да разруши познатите традиции. „Свързани с религия- християнска или мюсюлманска, семейството и стереотипите, позицията на майката, бащата и детето”, обясни Виденова.

Виденова заяви, и че чрез Истанбулската конвенция се опитват да правят внушения  на децата подсъзнателно. „Това, което се опитват да направят в момента е под привидна толерантност, децата да знаят, че има различни родители, различни семейства. Това е катастрофа, до тук всичко разрушиха, остана ни само семейството и децата. Започват да ги питат, как се усещаш, защо питаш едно дете как се усеща, то е дете.”, каза тя.

„Аз не мога да разбера, защо е този натиск, защо тези европейски партии продължават да натискат при положение, че има решение на Конституционния съд. И да благодарим и на Върховният касационен съд, който излезе с прекрасно решение и забрани определянето на полове в България.”, посочи Виденова.

По темата има и становище на Българска православна църква и на Главното мюфтийство.”Хората казват категорично- рушат се абсолютно неразрушими традиции, морални норми и връзки, които не трябва да бъдат разрушавани, но точно това става с тази конвенция.”,заяви тя.

Виденова коментира и недоволството, което прерасна в протест, част от демонстрантите, дори нарекоха решението на съда- трансфобско. „В събота ще има мини-прайд, който е под надслов „Патриотите ни убиват”. Традициите ги убиват, нашите традиции, нашите предразсъдъци. Точно това, за което предупреждава и Главното мюфтийство- ще бъдат разрушени традиции и ценности.

„Предвид предстоящите избори, за да се опитаме да предотвратим подобни набези  се събираме на 25 февруари родителски организации, които смятаме да обсъдим законодателството. Как ние бихме могли да противодействаме. По отношение на закона за домашното насилие ако нямахме категоричната подкрепа на на Корнелия Нинова и БСП закона за домашното насилие на Истанбулската конвенция щеше да влезе в сила.”, припомни Виденова.

Според нея неправилно конвенцията се опитва да разшири обхвата на различните. „Педофилите също са различни. Насочено е към децата ни, да бъдат спокойни, когато един чичко ги харесва, защото това е просто любов, както е техния слоган. Достатъчно съм толерантна, но към това няма как да бъда.”,коментира тя.

Организацията „Български родителски централен комитет” поставя и задача на следващото Народно събрание, да направят регистър на педофилите и защита на семействата и  децата.