Организации за защита на децата и семейството подкрепиха БСП за референдум относно джендър идеологията в училищата

Фев 17, 2023 Новини БСП 0 555

17.02.2023 г.

Във връзка с взетото решение на Конгрес за провеждане на референдум дали джендър идеологията да бъде допусната в училищата, БСП проведе среща с организации за защита на семейството и традиционните ценности. Лидерът на левицата Корнелия Нинова разговаря с представители на Български родителски централен комитет (БРЦК), “Свобода за всеки“ и “Общество за ценности“ и взеха решение да участват в инициативния комитет за провеждане на референдума.

По време на срещата бе поставен акцент върху проблемите на младите семейства и децата, както и какви трудности срещат те с българското законодателство. Обсъдени бяха предприетите от БСП мерки за справяне с демографската криза, както и тези,       които предстои да бъдат реализирани. Всички те са приветствани и се оценяват високо от организациите.

Представителите на БРЦК, “Свобода за всеки“ и “Общество за ценности“ изразиха задоволство, че БСП обръща внимание и повдига темата с начина, по който джендър идеологията навлиза все повече в ежедневието ни. Също така отбелязаха, че благодарение на Корнелия Нинова и на БСП, Истанбулската конвенция все още не е приета в България.

В дискусията участие взеха Милена Виденова, Людмила Йорданова, Румяна Самунева, доц. Явор Гечев, Цанка Джумбешлиева и Карина Захариева от БРЦК, адв. Невена Стефанова от “Свобода за всеки“ и Михаела Джоргова от “Общество и ценности“.

От страна на БСП, заедно с лидера на левицата Корнелия Нинова, присъстваха зам.-председателят на партията Атанас Зафиров, организационният секретар на Изпълнителното бюро Борислав Гуцанов, както и членовете на Националния съвет Георги Свиленски и Стоян Мирчев.